Мая Манолова се раздели с поста си на омбудсман. Веднага след като депозира оставката си в Народното събрание пред журналисти тя обяви, че търпението й се е изчерпало.

"Тези, които блокираха дейността на институцията през последната повече от една година стигнаха до там, че да дискредитират и притесняват мен и семейството ми, за да ме спрат, но няма да ме спрат. Това ме мотивира.", каза омбудсманът в оставка.

Мая Манолова: Не са познали човека, когото да плашат

Мая Манолова: Не са познали човека, когото да плашат

Намекна, че ако влезе в битката за София, то ще е като независим кандидат

Манолова беше категорична, че е граждански кандидат за кмет на столицата, а кой ще влезе в инициативи комитет ще стане ясно утре. "Ще приема подкрепата на всички граждани на София, независимо от техните цвят и убеждения, не съм делила гражданите на леви и десни, София е на столичани.", увери тя.

Калоян Паргов настоява за единение за успех на БСП

Калоян Паргов настоява за единение за успех на БСП

Партията да увеличи кметовете си на 100%, а съветниците с 40-50%

Целта на Манолова е да отвоюва обратно столицата за гражданите. "Със страх и лъжа не се управлява.", акцентира тя.

"Години наред бях пощенска кутия за мъката, несправедливостта и бедността на хората, години наред се опитвах да помагам и на мнозина успях, но все си мисля за тези, на които не успях", каза Манолова.

"В началото срещнах присмех от институциите, после решиха да помагат заради натиска и накрая решиха да пречат" бяха думите на Манолова. Властта се дразнела от доверието в институцията на омбудсмана, каза тя.

Загадката, свързана с Корнелия Нинова, Бойко Борисов и Красимир Каракачанов може да бъде разрешена единствено от тях, каза тя по отношение това дали ще приеме подкрепата на БСП на предстоящите избори.

Манолова без избор - губи и ако не влезе в битката за София

Манолова без избор - губи и ако не влезе в битката за София

Мая Манолова натрупа критичен минимум от публично поведение