Софийските организации на Движение "България на гражданите" решиха да подкрепят за кмет на София гражданската кандидатура на Мая Манолова.

"При своето обявяване г-жа Манолова като демократичен кандидат обяви, че ще се бори за разбиване на корупционния модел на управление в общината. С успешната си работа по каузи като машинното и електронното гласуване, фалита на физически лица и др., тя е доказала, че единствена от заявените до сега кандидати има сили да се противопостави на статуквото, което неефективно управлява София вече 14 години.", съобщиха от пресцентъра на Движението.

Проблемите на гражданите не са леви или десни според Мая Манолова

Проблемите на гражданите не са леви или десни според Мая Манолова

Премиерът не разбира смисъла на политиката

Изпълнителният съвет на ДБГ в най-кратък срок ще предложи на Мая Манолова и другите дясно-центристки партии, които застанат зад нейната кандидатура, платформа за гражданско управление. Тя трябва да гарантира, че бъдещото управление на Столична община ще следва десни политики за постигане на екологична, подредена и удобна среда за живот на софиянци, борба със злоупотребите в обществените поръчки, облекчаване на микро-малки и средни предприятия в работата им с общината, недопускане на увеличаване на местните данъци и др.

ДБГ ще проведе и разговори за съставяне на широка дясно-центристка листа за общински съветници.

Защо приемаме София като салам, пита се Вежди Рашидов

Защо приемаме София като салам, пита се Вежди Рашидов

Плочките на Ларгото се чупят, защото хората ходят по тях, смята той