Тези избори ще са неприятни, защото тук станахме плац на черния пиар. Политиката е изразяване на позиция, защита на платформи, отстояване на теми. Зад това ще се появят много компромати, мръсотия. Това обяви пред bTV депутатът и бивш министър на културата Вежди Рашидов по повод предстоящите местни избори.

Защо приемаме София като някакъв салам, който сега ще видим кой ще го яде, запита реторично Рашидов. "София е жив организъм. Защо гледаме на нея като на една говорилня, която да обсебим? Живеем в този град", каза той. 

Фандъкова готова да брои построените детски градини с Манолова

Фандъкова готова да брои построените детски градини с Манолова

Те са в кварталите, изтъкна настоящият кмет

Малко ме интересуват социолозите, интересува ме кой е градивният кмет. Разликата между това да говориш и да правиш е много голяма. Това е като културолог - не може да рисува, но благодарение на Пикасо има хляб да яде, заяви Рашидов.

Малко говорим за живите организми, останалото е говорилня, обобщи ситуацията в политиката бившият културен министър.

Борисов направи една монолитна партия, за нея работи години наред. Борисов е правил малките си грешки, не ги е прикривал. Не джипа, самият Бойко Борисов като лидер, като личност излезе и си оправи нещата. Не гледайте на изборите като на нещо градивно, те са една говорилня, обясни Рашидов.

В коментар за знаковите кандидати за кмет на София Вежди Рашидов обясни, че смисълът на нещата е да създават, да изграждат. Манолова е активен човек, винаги съм имал симпатии. Фандъкова се доказа, обясни той. 

Втори съд отхвърли иска на министерството на културата за неустойка за Ларгото

Втори съд отхвърли иска на министерството на културата за неустойка за Ларгото

Мотивът е, че обектът е бил приет без забележки

Запитан за Ларгото - централният площад на столицата, който малко след откриването си протече и плочките бяха счупени, той отговори: "Ми ходят по тях, бе, пак има счупени. То е за ходене, не за скачане. Проектът не е сбъркан. Около стъклата има улеи, където да изтича водата, не е място, където да мине камионът, събиращ снега. Такива съоръжения се работят внимателно".

Относно критиките към ремонта на емблематичната улица "Граф Игнатиев", който се проточи много, Рашидов нарече представителите на Спаси София: "тези момченца, които едно дърво не са посадили".

По думите му: "Графа беше една кочина с една трамвайна линия, никога не е бил по-хубав от сега".

"Спънат се и след това перката му е виновна. Ще гледат!", нареди на пешеходците депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов как да ползват улица "Граф Игнатиев". 

Сбогом на "перките на акули" по "Графа"

Сбогом на "перките на акули" по "Графа"

Поредният инцидент накара Столична Община да действа

За своята дейност като министър Рашидов каза: "Докато бях 8 г. министър спрях италианците да строят, друг министър, защото им даде да строят - дадоха му малтийски орден".

Паметници на културата не могат да се пипат. Само архитектът на сградата може да разреши. В живота не всичко е пари, каза Вежди Рашидов по повод защитата на сградите, паметници на културата. 

Караянчева защити Борисов, че не ходи в парламента

Караянчева защити Борисов, че не ходи в парламента

Депутатите много помагали на Мая Манолова, смята парламентарният шеф

За скандала с исканата оставка от министър Боил Банов на директора на Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София Столина Добрева Рашидов каза: "Питайте си министъра, Фейсбук е едно пространство на свободни хора да могат д си излеят душата, колкото си искат. Питайте. През Фейсбук нито може да уволняваш, нито да назначаваш. Това е явно неразбиране.

Припомняме, Банов поиска оставката на Добрева, защото обяснила на оперната певица Дарина Такова каква е процедурата да преподава в националното музикално училище и е необходимо да мине през всички етапи на конкурса.

"Фейсбук е място за една хубава клюка, но да управляваш държавата не е. Сериозните неща не от там. Тази жена е единствената, която спазва закона, ако не може да я уволнят за това, ще й намерят цаката като й направят проверка", обясни позицията си Рашидов.

анкета

За местните избори…

Виж резултати

Очаквам кандидатурите с интерес 19.4%

Чакам да започне кампанията 15.4%

Не се интересувам 16.1%

Пак ще се харчат народни пари 39.3%

Какви избори? 9.8%