Председателят на 44-то народно събрание Цвета Караянчева защити премиера Бойко Борисов за това, че не се явява на парламентарен контрол. Пред Нова телевизия Караянчева каза: "Въпросите понякога са конкретни и се отнасят до работата на конкретни министри. Няма как министър-председателят да отговаря за свинската чума. Когато темите касаят общата политика, министър-председателят винаги идва да отговори на въпросите".

Припомняме, в речта си президентът Румен Радев при откриване на осмата сесия на 44-то народно събрание вчера призова премиера да ходи по-често в парламента и да се отчита на депутатите.

По повод речта му, председателят на парламента обвини държавния глава, че отправя заплахи без конкретика, че призовава за борба с корупцията без да дава конкретни решения на нещата.

"На места имах чувство, че говори г-жа Нинова (лидерът на БСП)", заяви председателят на Народното събрание.

"Радвам се, че президентът се престраши да дойде в Народното събрание след 2 години и половина. Относно речта му не чух нищо ново - неща, които повтаря, едни общи теми", каза Караянчева.

"Мислех, че като дойде, ще има позитивен тон и ще заяви своето желание институциите да работим заедно", заяви Караянчева. 

Припомняме, в речта си Радев каза: "Институциите трябва да са по-прозрачни и отворени. Необходима ни е силна държава с ясни правила и ред.".

"Трябва да се обединим, за да бъде ефективна борбата с корупцията", каза Караянчева и пожелателно заяви, че тя би била по-успешна, ако институциите се обединят. 

Защо приемаме София като салам, пита се Вежди Рашидов

Защо приемаме София като салам, пита се Вежди Рашидов

Плочките на Ларгото се чупят, защото хората ходят по тях, смята той

В коментар за предстоящите местни избори Караянчева каза, че те са мажоритарни. Ако кметът е работил добре, може да повтори мандата си. "Не бива да се смесват нещата - дали ГЕРБ ще спечели, или изгуби София с това дали ще бъде началото, или краят на това управление. Местните избори ще покажат колко добре са се справили кметовете", каза Караянчева. 

За Мая Манолова каза, че парламентът много ѝ е помагал и не приема това, че тя е самотен борец за правда, а народните представители спъват тази нейна борба, допълни Караянчева. 

Йордан Цонев одобри три пункта в обръщението на президента

Йордан Цонев одобри три пункта в обръщението на президента

Речта е призив и положителен ход за възстановяване работата на институциите