"Движение 21" няма да издигне свой кандидат за кмет, а ще подкрепи Мая Манолова за предстоящата битка за кмет на София. Това стана ясно от думите на председателя на движението Татяна Дончева при регистрирането на партията в ЦИК за предстоящите местни избори. Те ще се явят със своя собствена листа на изборите, но няма да имат свой кандидат за кмет.

Според Дончева Манолова има по-големи шансове да спечели местните избори. По нейните думи няма нищо местно в местните избори и те са голям залог.

Целите на "Движение 21" за местните избори са свързани с въпроса с финансирането на малките партии в България. "Гражданите могат да си мислят за проблеми, които не познават, но държавниците задължително, като вземат решения, трябва да ги познават", отбеляза тя.

"Движение 21" ограничава участието си на местните избори до места, където смятат, че имат повече шансове.

Според Дончева говоренето за кучета, котки, градини и градски пространства в столицата е неуместно. Тя изтъкна, че решенията на СО са подчинени на корупционните мераци на управляващата партия и цялата община е обрасла в тежки схеми. Не е въпросът колко ни е симпатична Йорданка Фандъкова, тя ни е много симпатична, само че трябва да се знае, че ангажиментите в политиката те прави съучастник.

"Тя не може да каже, че няма нищо общо с Орлин Алексиев, Андрей Иванов и други хора, които са известни със своето мишкуване в общината", нападна Дончева настоящата кметица.

Тя смята, че управлящата партия дотолкова е сраснала с правенето на политика, че можем да кажем, че Йорданка Фандъкова е изпълнителен директор на софийската фирма на Бойко Борисов. "Това не е кмет, не е политическа фигура и управник на един град", подчерта Дончева и допълни, че София е разковничето за тръгването на България по друг път.

Според нея падне ли София, пада ГЕРБ и цялостно мутренско управление. Важното е обаче да бъде прекъсната веригата "свински черва" в Столичната община и да започне да работи по нормален начин. Отстраняването на корупционните зависимости дава възможност за вземане на полезни решения в интерес на гражданите, завърши Татяна Дончева.

Подкрепата от страна на политически партии и сдружения за Мая Манолова постоянно расте, след като дори и ДБГ ще дадат за нея своя глас, въпреки че от социалистическата партия все още няма официално решение. По-рано през деня от "Път на младите" съобщиха, че също ще дадат подкрепата си за Манолова.

Според гражданската организация за последните пет години тя е показала своята загриженост и отговорност към трудностите на гражданите. От "Път на младите" смятат, че именно Манолова е най-подходящият кандидат за кмет на столицата, защото "ще застане като доказала се личност по време на мандата си на омбудсман и гражданин, а не като политически безотговорна марионетка".

ДБГ не се коалирал със социалистите с подкрепата за Манолова

ДБГ не се коалирал със социалистите с подкрепата за Манолова

Изборната кампания не е мръсна, тя е гнусна, според Делчев