"Изборната кампания не е мръсна, тя е гнусна и очевидно, че властта няма как да се откачи от тези компромати, които започнаха да валят от един сайт.". Това заяви преди регистрацията в ЦИК за местните избори председателят на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев.

Той обясни и подкрепата на ДБГ за доскорошния омбудсман Мая Манолова, с това, че тя е единственият кандидат, който има шанс да се пребори с модела на управление на общината. 

Партията на Меглена Кунева подкрепи Мая Манолова за кмет на столицата

Партията на Меглена Кунева подкрепи Мая Манолова за кмет на столицата

ДБГ ще търси дясно - центристко обединение за листа общински съветници

По думите му моделът е феодално-корупционен поради множеството скандали и ремонти на ремонтите през последните години. Омбудсманът в оставка е кандидат на гражданите и тя е доказала, според Делчев, че може да работи с десните.

Поради тази причина от ДБГ ще настояват да се сключи платформа за гражданско управление, която да гарантира, че в следващото управление на София ще има политики, които са важни за десните хора. Първата от тях включва пълен независим одит във всички звена в Столична община, както и в общинските предприятия, където именно, според Делчев, е и корупцията и голямото източване на средствата на софиянци.

Категорично ДБГ няма да се коалира със социалистите. Партията е отворена за коалиции с малки дясноцентристки партии и към момента те водят преговори. 

Търпението на Манолова свърши и тя хвърли оставка като омбудсман

Търпението на Манолова свърши и тя хвърли оставка като омбудсман

Манолова е категорична, че е граждански кандидат

Няма да подкрепяме настоящи кметове на ГЕРБ, заяви още Делчев. ДБГ ще застане зад Георги Спартански в Плевен и зад Данчо Йорданов в Добрич.

Искаме в Бургас да има ясен коректив на Димитър Николов. "Не твърдя, че Бургас е една от общините, в които толкова ясно е изразен корупционният модел на управление, както в София, но има и своите кусури и там кандидатът за кмет Живко Табаков показва много ясна визия за това какво още трябва да се направи в Бургас, за да тръгне общината по вода", допълни лидерът на ДБГ.