Лидерът на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова призова премиерът Бойко Борисов да подаде оставка утре, ден преди изслушването в Европейския парламент на доклада за корупцията у нас, съобщава БНР.

България само имитира борба с корупцията и това се знае добре от институциите и в европарламента, заяви Манолова в Кюстендил, където присъства на Празника на плодородието.

Борисов: Докладът на ЕК ни посочва как да бъдем отличници

Борисов: Докладът на ЕК ни посочва как да бъдем отличници

Премиерът благодари за препоръките на ЕК

По нейни думи "унищожителната" критика от европейските институции, двата доклада с критичен тон на Eвропейската комисия и на парламентарната комисия по върховенство на правото и граждански права показват, че в страната ни няма съдебна реформа, правата на българските граждани са пряко застрашени, а медиите са под чехъл.

Според Манолова Борисов трябва да бъде изгонен изобщо от управлението на България, след като до момента протестите са го изгонили от София.

"Очаквам, че той ще се опита да запази поне част от достойнството си, като подаде оставка. Би могъл да го направи във всеки един ден и би било подходящо например утре, ден преди изслушването в европейският парламент за корупцията в България", посъветва го тя.

БСП видя звучен шамар върху властта от Брюксел

БСП видя звучен шамар върху властта от Брюксел

Комисията изпраща управлението на Борисов в международна изолация