Веселин Марешки, заместник-председателят на НС и лидер на "Воля", сезира Сотир Цацаров и иска образуване на проверка заради обвинения на председателя на българската петролна и газова асоциация Валентин Златев, изказани на 28 септември 2017 г. по време на заседание на парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. В сигнала до Цацаров Марешки е приложил и копие от стенограмата на въпросното заседание.

Припомняме, че Българската петролна и газова асоциация обвини държавата в бездействие и настояха за специален закон, който да регулира играчите на пазара, както и да се конфискуват колите на онези, които ползват контрабандни горива. Бюджетът губи милиарди от контрабандни горива. Проблем е и така нареченият феномен "Марешки", коментираха тогава от асоциацията.

Имало чадър над Марешки в горивата

Имало чадър над Марешки в горивата

Държавата странно бездейства, смята Валентин Златев

Марешки очаква да получи информация за резултата на тази проверка - "в случай, че тя не установи извършване на престъпления от общ характер, ще се ползвам от правото си на защита по законовия ред".

По отношение на бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодоров, автор на книгата "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите" лидерът на "Воля" заяви, че той трябва да бъде извикан в същата комисия и да потвърди истинността на притежаваните от него документи, върху които се базира