От Партия "Воля" биха подкрепили вот на недоверие, но биха били и инициатори. Това стана ясно от думите на лидера на партията Веселин Марешки, който бе гост в студиото на "Здравей България" по Нова телевизия.

"Няма да ревнуваме, ако и друг е инициатор на искането на вот на недоверие", заяви Марешки. Той каза, че не може да посочи нито едно действие на правителството, с което се гордее и допълни, че "продължаваме да затъваме - убийства постоянно, скандал след скандал".

Марешки готов да подкрепи вот на недоверие

Марешки готов да подкрепи вот на недоверие

Всички партии в НС - част от "политическата проституция". Само "Воля" не е в "оргията"

"Не ме дразни нито Валери Симеонов, нито Бойко Борисов, нито Делян Пеевски. Дразнят ме делата им", заяви още лидерът на "Воля". По думите му - ДПС го играят опозиция, но Делян Пеевски подкрепя правителството.

ДПС може и да склони за вот на недоверие

ДПС може и да склони за вот на недоверие

Партията е категорична, че кабинетът нищо не е свършил.

"Не може едно некадърно, корумпирано управление да се крие зад някакво си председателство" каза Марешки в отговор на въпрос дали иска да има предсрочни избори преди председателството.

И социалистите се ослушват за вот на недоверие

И социалистите се ослушват за вот на недоверие

По всяко време е време за вот на недоверие, смята Георги Гьоков

Припомняме, в четвъртък Веселин Марешки пред репортери в парламента предложи 1000 лева награда за всеки, който успее да назове поименно всички зам.-председатели на сегашното, 44-то народно събрание и обяви, че би подкрепил вот на недоверие. За вот на недоверие се заговори и сред социалистите и сред ДПС.

Господин Марешки може би иска да е първият лидер на малка формация, който е искал вот на недоверие. Това заяви в ефира на Нова телевизия Цвета Караянчева от ГЕРБ. Тя се надява Марешки да е прочел правилника и да знае, че гласовете на 12 депутати са недостатъчни за подобна стъпка. Караянчева каза, че не е чула от лидера на "Воля" аргументи, а общи приказки.

"Не се притесняваме от вот на недоверие или вот на доверие", заяви Караянчева. По думите й това прости би им дало възможност в един формат на НС, да разкажат какво се е случило за тези 100 дни.

Според нея е налице икономически растеж, увеличение на заплатите на учителите, увеличение на пенсиите, реформите са започнали , а бюджета, който ще направят, ще има 2 млрд. Лева излишък.

"Не искам да си мисля, че господин Марешки е резервна гума на БСП", каза Караянчева.

По думите й трябва да бъдем реалисти - "работи се във всички политики във всички направления".