"Ако, недай си Боже, бъда осъден, аз ще бъда първият българин осъден за това, че е опитал да защити своята собственост от изверги, които са се опитали да му я отнемат."

Това заяви пред bTV заместник-председателят на Народното събрание и лидер на "Воля" Веселин Марешки по повод присъдата от 4 години затвор, която получи за изнудване чрез заплаха за увреждане на имущество.

Третата инстанция ще реши дали заместник-председателят на Народното събрание действително ще влезе в затвора.

Осъдиха Марешки на 4 години затвор
Обновена

Осъдиха Марешки на 4 години затвор

Заради рекет и изнудване

Той обяви, че не се притеснява, тъй като е невинен. Веселин Марешки и Красимира Колева са обвинени, че преди 6 години опитали да принудят бизнесмена Асен Миланов да им дава ежемесечно по 10 хил. лева. Заплашвали го с разрушаване на пицарията, която стопанисвал. Деянието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество.

"Самият обвинител Асен Миланов споменава, че от 2011 г. той не ме е срещал, не е разговарял. Фактът, че съм обвинена за рекет за мен не е шокиращ, а просто абсурден. Единственият способ, по който аз си търся правата, е законовият способ", коментира Красимира Колева.

Марешки за присъдата: Не съм виновен, използват ме
Обновена

Марешки за присъдата: Не съм виновен, използват ме

Лидерът на "Воля" получи 4-годишна присъда

Тя поясни, че към онзи момент е била управител и съдружник в дружеството, собственик на имота, а Марешки е категоричен, че притежава земята, върху която незаконно били изградени постройки.

"С непримиримостта си към корупцията и картелите съм нанесъл щети на много политически и икономически субекти, които имат огромна мощ и те в момента се изправят срещу мен", заяви зам.-председателят на НС.

Марешки обеща, че през следващите дни ще покаже документи, които доказват, че е невинен.

"Измамите за това, че се продавам, че могат да ме купят или хванат на каишка, рухнаха изведнъж. Стана ясно, че Марешки не се продава нито за един плаж, нито за свободата си. Има и други примери по света - от най-новата история Валенса, в Чехия, Хавел, Мандела, за хора, политици, които са били преследвани от мафията, но впоследствие са станали политически лидер", коментира Веселин Марешки.

Веселин Марешки няма намерение да бяга

Веселин Марешки няма намерение да бяга

Важно е какво ще каже третата инстанция