Бизнесменът Веселин Марешки обяви официално, че се кандидатира за президент на България. Това той стори в предаването „Часът на Милен Цветков” по Нова телевизия.

От щаба му твърдят, че според социологически изследвания Марешки бил разпознаваем от 90% от българите, а персоналният му рейтинг надхвърлял 20%.

Това е волята на вас, хората. Обещах, че ако бъда избран, ще малтретирам всеки ден тези, които мародерстват българския народ. Ще ги поставя в невъзможност да извършват тези действия", зарече се бизнесменът.

В момента тече кампания, организирана от щаба на Марешки, за досъбиране на подписи за провеждане на референдум, като за целта трябва да се премине бройката от 400 000 легитимни подписа. Крайният срок за това е 30 април.

Основният въпрос в кампанията е за въвеждане на регулация в цените на горивата, като така ще се лимитира възможността търговците да слагат неограничени надценки на бързооборотна стока, каквато са горивата. Пример за това е цената на автогаза, която се продава с почти 50% надценка в София и голяма част от страната, посочват хората на Марешки. 

"Вие можете да защитете собствения си интерес. Подпишете се в подписката за Референдум 2016, за да има регулация в цената на горивата и да забраним ограбването на българския народ", пише бизнесменът в профила си във "Фейсбук".