Сега е моментът на предстоящите местни избори. От "Воля" сериозно ви призоваваме наистина да напуснете президентското си място и да се включите в надпреварата за София.

Така лидерът на "Воля" Веселин Марешки се обърна към държавния глава Румен Радев по повод откриването на осмата парламентарна сесия на 44-то Народно събрание. 

Радев към властта: Времето за промяна изтича, улицата ще помете статуквото

Радев към властта: Времето за промяна изтича, улицата ще помете статуквото

Иска премиерът да идва поне веднъж месечно в парламента

По думите му президентът има желание нещо да промени и има визия как да го промени. Най-хубавото е да направим хората да останат в България. Състоянието на страната всеки го знае, явно вие сте от тези хора, които оценяват това състояние като негативно, атакува Марешки държавния глава.

"Воля" призовава народните представители чрез местните избори да не  нарушават работата на парламента. Знаете фразата, че "времето е пари, а времето харчи парите на нашия работодател - народът". Всяка една минута трябва да бъде оползотворена и ако в джоба на българина няма нищо, значи работата не е свършена, уточни Марешки. 

ДПС готови да се бият за конституционните права на хората

ДПС готови да се бият за конституционните права на хората

Страната има нужда от програма за догонващо развитие, каза Карадайъ

От "Воля" призовават за по-добър ритъм в пленарната зала, както и махленските разправии в малката управленска коалиция да спрат. Нека си видят кадрите в правителството, вместо да произвеждат скандал след скандал, призова Марешки, който не вижда желание за изпълнение на предизборни обещания. Марешки иска да види община, управлявана от БСП, че хората са щастливи и доволни.

Нинова спира Борисов да раздава държавни пари през джипа

Нинова спира Борисов да раздава държавни пари през джипа

Все по-малко чуваме да се говори за производство, притеснена е тя

От "Воля" очакват да бъде предложен тотално различен бюджет. Всички подценявали партията на Веселин Марешки, но те няма да отстъпят от принципа за прозрачност и отчетност.

Те искат парламентът да свърши реална работа в полза на хората. Нека не пропиляваме времето си името на България и българския народ, призова Веселин Марешки.