Привилегиите за циганите, които предлагат от ВМРО, са с предизборна цел. Това обяви лидерът на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Според него имало много голяма доза цинизъм в това, което казват патриотите.

ВМРО скочи срещу идеята да се опрощават дългове в "Столипиново"

ВМРО скочи срещу идеята да се опрощават дългове в "Столипиново"

Категорични са, че това е предизборен популизъм

"Каракачанов ни "набутва" нова стратегия за привилегии на ромите. Това е големият цинизъм, уж са срещу джендър идеологията, но Джамбазки е гласувал за тази идеология в Европарламента. Уж са срещу ромите, а казват, че ние българите, трябва да събираме пари да им плащаме абортите и да им даваме терени за жилища", коментира Марешки по повод информациите, че община Пловдив се готви да опрости 1,6 млн. лева на ползвателите на общински жилища в циганската махала "Столипиново".

Той определи като безсмислени новите изборни правила и смяната на ЦИК два месеца преди изборите.

ВМРО предлага помощи за раждане на деца според нивото на образование

ВМРО предлага помощи за раждане на деца според нивото на образование

200 лв. за родителите със средно образование, 250 лв. за бакалаврите, а 300 за магистрите

"Смяната трябваше да е направена в срок и да влязат веднага след евроизборите с летящ старт, да се знае кои са, да се следят и да се подготвят. На практика няма промени, които да подобрят правилата. Когато листата е подредена от партийния вожд, преференцията няма голямо значение, защото той може да си сложи хора, които няма никакво значение дали са на първо и второ място. Пречи, може би, на вътрешнопартийно спокойствие при големите", изтъкна още той.