Десетки българи изпратиха на зам.-председателя на 44-то народно събрание Веселин Марешки предложения за управленски приоритети, които да представи на срещата на парламентарните групи на ВОЛЯ и на ГЕРБ в сряда.

Във всеки коментар присъства настояването за предприемане на мерки за повишаване на доходите и пенсиите, информираха от партията.

Най-важен приоритет за хората е подобряване на здравеопазването. Реформите в образователната система и спешни мерки за демографската криза също са сред първите управленски политики, поясняват от партията.

Преобладават и предложенията за създаване на повече работни места, подкрепа за малкия и среден бизнес. В топ десет на предложенията е и справянето с корупцията на всички нива.

Хората искат да са в центъра на управлението, да се решават техните неотложни проблеми, които ще подобрят стандарта им на живот, коментират от партията получените предложения и изтъкват, че нямало нито един ред за купуване на изтребители.

Припомняме, от месеци Марешки атакува решението на правителството и на парламента да се закупят нови изтребители, с които да изпълним отговорността си към НАТО и за "въздушен контрол" на страната. Когато вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов обяви решението за изтребителите, Марешки каза, че пенсиите са излетели със самолетите.

Марешки бе носител на екстравагандната идея България да излезе от НАТО.

"Това (закупуването на изтребители и модернизацията на армията - б.р.) изобщо не е в приоритетите на българските граждани", пишат от партията и изтъкват, че се противопоставят на "тази грабителска сделка".

Нито има яснота кога ще се увеличат пенсиите, нито кога лекарите и учителите ще получат достойно заплащане, нито кога ще има полицай във всяко село, коментират хората на Марешки преди срещата в сряда. Според тях акцентът на срещата с ГЕРБ ще бъде преглед на изпълнението на управленската програма и разчет на дейностите до края на мандата.

Припомняме, в четвъртък, 14 март от "Воля" обявиха, че напускат парламента, но не обясниха мотивите си.
На следващия ден - 15 март депутати от партията помогнаха за събиране на кворум на заседанието, а лидерът на партията така и не можа да отговори какво ще е поведението на партията му в народното събрание.