Коалиция между ГЕРБ и патриотите не би издържала математически и програмно. Тази прогноза направи в студиото на предаването "Тази сутрин" по БиТиВи лидерът на "Воля" Веселин Марешки. Според него коалицията е очертана математически, но няма морал.

Марешки очаква след срещите с БСП и ДПС да се седне на една маса и с неговата формация. Засега обаче никой не е търсил партията му за разговори. Веселин Марешки очаква конструктивен диалог. Предстояло да се докаже, че партията му е позиционирана в политическия център-дясно и това я прави естествен партньор.

Разбрали се за коалиция само между ГЕРБ и патриотите, Марешки подкрепя

Разбрали се за коалиция само между ГЕРБ и патриотите, Марешки подкрепя

Димитър Главчев бил фаворит за председател на Народното събрание

Лидерът на "Воля" смята да ходи редовно на работа като депутат. Тъй като няма имот в София, в началото той ще ползва ведомствено жилище.

Относно другата партия на Марешки, той коментира, че съдът сега ще я закрие, защото той не е имал това право. Предстои проверка на "Воля", тъй като някой от учредителите й е бил такъв и на друга партия.

Помолен за коментар за разследването за дъмпинг на цените на горива, Веселин Марешки посочи, че това е част от черна кампания, направена за очернянето на "Воля". Целта била да се отвратят хората да гласуват. Бизнесменът смята, че черната кампания е постигнала ефекта си.

Прокуратурата разследва Марешки за дъмпинг с цените на горивата

Прокуратурата разследва Марешки за дъмпинг с цените на горивата

Разследването не е от скоро

Във връзка с данните за монопол върху данъчните складове на горива, Марешки коментира, че му било отказвано да складира свои горива, тъй като нямало капацитет.

Веселин Марешки обясни решението на КЗК, че няма картел на пазара на горива с това, че явно е имало обмен на информация между служители, от които ценообразуването не зависи.