Посланикът ни във Великобритания и Северна Ирландия Марин Райков ще представлява България в Международната морска организация. Това решиха на днешното заседание на Министерския съвет.

Международната морска организация (ММО) е със седалище в Лондон. Определянето на постоянен представител към ММО ще допринесе за по-видимата и проактивна позиция на страната ни в областта на морската сигурност и транспорт, превенцията на замърсяванията и сигурността на търговското корабоплаване.

България е сред страните-основателки на ММО от 1960 г. и е страна по почти всички конвенции и други правни инструменти, приемани под егидата на ММО. Основните приоритети за страната ни целят повишаване на състоянието на морската безопасност, сигурност и опазването на морската среда от замърсяване.

Приватизират ферибота „Героите на Одеса“

Приватизират ферибота „Героите на Одеса“

Той е част от "Български морски квалификационен център" ЕАД (БМКЦ)

Припомняме, Марин Райков е зам.-външен министър в кабинета на Иван Костов (1998 - 2001) и по време на първото правителство на Бойко Борисов (2009 - 2010).

След 2010 година за втори път е посланик във Франция. Райков е служебен премиер на България от 13 март до 29 май 2013 г. От 2013 г. е посланик в Италия. Сега е посланик на България в Обединеното Кралство.