Бившият офицер от НСО Николай Марков е представил конкретни доказателства по време на закрито заседание на парламентарната вътрешна комисия.
Припомняме, Марков заяви преди време, че НСО е събирала нерегламентирано информация за политици. Той изпрати и доклад до президента Първанов по случая.

„Декларирах, че давам това, което дадох на тях, с увереността и надеждата да видя адекватна реакция", каза Марков, уточнявайки, че има доверие на този формат на срещата, че има необходимото представителство и че е представил нещо, което е категорично, без обаче да конкретизира какво точно е.

Той добави, че ако не види адекватна реакция, ще се наложи да постъпи по друг начин и да поиска международна намеса по този казус - ако евентуално това представителство го интерпретира в моя вреда, подчерта Марков.

Мисля - продължи той - че форматът, който се е събрал вътре, не е на ниво наши политици, подслушвани само, ... думата „подслушвани" те употребяваха често, аз казах „събиране на информация". Много по-високо е нивото вече, много е сериозно, за да кажа нещо на този етап.

Николай Марков отказа да даде конкретна информация на журналистите дали не само за български, а и за чужди политици е била събирана нерегламентирано информация.

Марков каза, че от Военна прокуратура са се свързали с него и че утре ще отиде там.
Той посочи още, че знае, че има образуван кризисен щаб, който да потушава неговите действия и изявления.
В отговор на журналистически въпрос къде е този кризисен щаб, Марков отговори: „Вие трябва да го намерите".