Омбудсманът Мая Манолова победи некоректните работодатели. От ГЕРБ внесоха поправките ѝ, които ще позволят работниците да си получат заплатите от фалирали шефове.

Преди това Манолова не сдържа разочарованието си и се разплака в парламента, след като идеите ѝ бяха попарени. "Не съм оптимист. Аз съм съсипана", заяви Мая Манолова в края на ноември, когато мнозинството я разочарова. 

Депутатите отчаяха Мая Манолова

Депутатите отчаяха Мая Манолова

Омбудсманът се разплака в парламента

В парламента Мая Манолова изрази задоволството си от извоюваната победа. 
"Всички работници, които не са си получили заплатите в последните три години, ще ги получат от Фонда за гарантиране на вземанията", подчерта тя и добави, че вече няма да могат да се продават фирми на клошари.

Стана ясно, че дължимите пари ще бъдат изплатени през следващата година. Омбудсманът благодари на партиите, че са се обединили. Тя благодари и на червените, които не застанаха до нея на трибунката, където присъстваха представители на останалите партии в парламента.

БСП съчувстват на Манолова за отложените промени в трудовия кодекс

БСП съчувстват на Манолова за отложените промени в трудовия кодекс

5 000 работници остават без обезщетения от некоректните си работодатели

Припомняме, Манолова влезе в битка за работниците срещу съвременното робство в България. Общественият защитник беше изумена, че за депутатите има неща, по-важни от техните избиратели.

Едно от предложенията на обществения защитник беше в Търговския закон да има забрана за прехвърляне на търговски предприятия и фирмени дялове при неизплатени заплати и осигуровки, възможност работниците сами да поискат откриване на производство по несъстоятелност, както и преместване на вземанията им от четвърти на първи ред. Предлагаше се още некоректните платци да не могат да участват в обществени поръчки, а при фалит на работодателя да се задейства и фондът за гарантиране на вземанията.

Безобразие е да работиш без заплата, категорична Манолова

Безобразие е да работиш без заплата, категорична Манолова

Манолова е недоволно, че не са се приели нейните предложения по казуса