Трансферният прозорец за партиите преди новите избори очевидно е отворен. Активните мероприятия - също. Съвпадат с ръста на доверието към "Изправи се.БГ", който е над 50%.

Това написа председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова на своята страница в социалната мрежа Фейсбук по повод излезлите по-рано публикации, свързани със създаването на лява коалиция.

Явор Куюмджиев: БСП допуска групи политически грешки

Явор Куюмджиев: БСП допуска групи политически грешки

Новото крило не иска оставката на Корнелия Нинова

Тя уверява, че водената от нея формация "Изправи се.БГ" не е партия и не участва в трансфери. Ние сме гражданска платформа и нямаме връзка с никакви коалиции на келепира и с никакви форми на ТКЗС-та, допълни Манолова. Тя уверява, че формацията й не участва "в трикове, активни ПР-мероприятия и организирани пропагандни групи за коалиции".

Повод за думите й са появилите се в медиите обсъждания, че се водят разговори за голяма лява коалиция. В нея ще влизат БСП, "Движение 21", АБВ и "Нормална държава".

БСП очаква ниска активност на летни предсрочни избори

БСП очаква ниска активност на летни предсрочни избори

Изборът на Красимир Ципов за председател на ЦИК не е добър избор за социалистите

Междувременно лидерът на "Нормална държава" Георги Кадиев призна, че се водят преговори. На своята фейсбук страница, че лявото в България е под непрекъсната атака през последните години. "Вътрешнопартийно, външнопартийно, от всички ъгли и посоки. Резултатът в последния парламент е видим: 43 леви депутати и 197 други. Време е за положителни новини", написа Кадиев.

57.1 млн. лв. ще струват предсрочните избори

57.1 млн. лв. ще струват предсрочните избори

Все още се преценява дали е възможно видеонаблюдение

"Не сме стигнали до край, но съм убеден, че трябва да намерим формула. Това е пътят", категоричен е Кадиев. От своя страна Манолова пише, че заговарянето за лява коалиция с ТВ-промоутъри депутати от ДПС е "забележителен инженерен детайл за набитото око на свободните журналисти".

"Изправи се.БГ" не се продава, не се сватосва и не се разцепва, колкото и това да е блян за нашите опоненти", написа Манолова и определи, че борците за постове на червени килими винаги ще са техни опоненти. Тя припомни, че на изборите от 4 април 2021 г. са се явили коалиция от три партии. Коя от тях с кого преговаря е решение на техните органи, което не ни ангажира. Опитите да се вбие клин в "Изправи се.БГ" няма да успеят, пише Манолова.

Радев пуска указ за избори на 11 юли, обясни мотивите

Радев пуска указ за избори на 11 юли, обясни мотивите

Не аз определям датата