"Част от хората в ДПС не осъзнават какви пионки са на шахматната дъска на Доган… Следващият председател ще бъде пак кукла на конци. Очаквам това да бъде господин Карадайъ (Мустафа – бел.ред.)", обясни лидерът на народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) Корман Исмаилов пред БНР, който е бивш председател на младежкото движение в ДПС.

"Има логика Лютви Местан да търси сближаване с партията на Радан Кънев", смята Корман Исмаилов. Според него обаче няма хипотетична възможност партията му да намери общ език с Лютви Местан, защото имат категорично отношение към агентите на бившата ДС, които са навредили на българските граждани и на българските мюсюлмани. Имаме чувствителност към тази тема, подчерта Корман Исмаилов.

"Позицията на Лютви Местан винаги е била много конюнктурна и той няма интегритет, за да се нареди в една редица до нас, за да водим една линия срещу хора в ръководството на ДПС, каквито има сега и срещу други партии, разбира се. Местан във времето изговаряше поредица от кьорфишеци", обяви Исмаилов.

Друга причина Местан да не е добре приет в неговата партия, Исмаилов изтъкна: "Късното съзряване на господин Местан за някои истини". Корман Исмаилов припомни много активната роля на Местан в процеса по тяхното изключване и заяви: "Не мисля, че той има ресурс от тук нататък в политиката".

"Отдавна твърдим, че става дума за авторитарно еднолично управление на една партия, която наричаме корпорация или холдингова структура", допълни Корман Исмаилов.