От партията на Лютви Местан предупреждават за съзнателно търсена конфронтация в Кърджали от страна на ДПС, които създавали предпоставки за сблъсъци с привържениците на ДОСТ.

От ДПС са за заявили желание да направят заключителния си митинг-концерт в град Кърджали на паркинга пред ресторант "Ориентал", който се намира на бул. "Христо Ботев" и е в непосредствена близост до Областния предизборен щаб на Обединение ДОСТ, част от комплекс "Ориентал".

Според информацията от ДОСТ още на 13.03.2017 г. председателят на Общинския съвет на партията в града г-н Рашит Рашит е изпратил писмо до кмета на Община Кърджали, в което го уведомява, че на 24.03.2017 г. Обединение ДОСТ ще проведе заключителния си митинг-концерт на паркинга пред "Ориентал".

Ден по-късно, на 14.03.2017 г., се получава отказ от общината с мотив, че от друга политическа партия са заявили, че искат заключителният им концерт да се проведе на паркинга пред "Ориентал", тоест пред офиса на Областния предизборен щаб на Обединение ДОСТ.

ДОСТ ще обжалва Решението на Кмета на община Кърджали, защото настоява да проведе заключителния си митинг естествено пред собствения си офис.

"Силно обезпокоени от тази поредна, търсена провокация на ДПС - да си направи заключителния митинг-концерт пред Щаба на основния си политически опонент с цел напрежение и сблъсъци, от Общинския съвет на ДОСТ в Кърджали ще обжалват Решението на Кмета на Общината.

Изборът на ДПС да закрие предизборната си кампания си току пред офиса на ДОСТ, не е никаква демонстрация на сила, още по-малко някаква си атака, а обратно - израз на безсилие и идейна изчерпаност", заявяват още от ДОСТ.