Няма никакво намерение за промяна в стила и метода за ръководство на БСП, която все "по-малко може да убеди българския народ, че защитава лявото." Това заяви за "Денят ON AIR" бившият председател на партията Михаил Миков.  Според него, големият проблем пред БСП е, че не иска да погледне проблемите в очите и резултатът от последните изборите за партията е доста показателен за състоянието на левицата.

"Никога лявото в България не е било толкова слабо представено в парламента и България е най-бедната страна в ЕС, където голямата част от гражданите би трябвало да осъзнаят интересите си в ляво. Когато заявиш, че си алтернатива, би трябвало да има и резултат на изборите", каза още той.

Може би е дошло време да се помисли за по-автентично ляво представителство, което да представлява интересите на хората, които, очевидно не отидоха да подкрепят традиционни представител на БСП", заяви Миков.

Нинова отчете подкрепа от над 200 общински и областни председатели на БСП

Нинова отчете подкрепа от над 200 общински и областни председатели на БСП

Общото мнение е, че лидерът на партията не трябва да подава оставка

Относно положението на соцлидера Корнелия Нинова, той заяви, че индикациите са че нейното време продължава, но изтича подкрепата и доверието към БСП, изтичат социалистите от БСП.

За него е необяснима заявената готовност за коалиране със Слави Трифонов.

"Партията на Нинова, в какво все повече все се превръща БСП, трудно може да даде разумни политически основания за една такава подкрепа, каквато е подкрепата към Слави Трифонов. А и очевидно има преден план и заден план на тази подкрепа", посочи Миков.

Кирил Добрев: Нинова да се оттегли с извинение

Кирил Добрев: Нинова да се оттегли с извинение

Братоубийствените войни в БСП са причина за загубата на изборите

Припомняме, че разговори с над 200 общински и областни председатели на БСП от цялата страна се проведоха в събота и неделя.  Всички позиции са, че председателят на БСП не трябва да подава оставка и че подкрепят водената политика, посочват от пресцентъра на партията и допълват, че единствено Изпълнителното бюро на БСП-Перник е внесло искане за оставка, като това искане не е обсъждано в общинската организация. Същото искане в лично качество, а не като партийна позиция, е поставил и председателят на БСП-Якоруда.