Разговори с над 200 общински и областни председатели на БСП от цялата страна се проведоха в събота и неделя по инициатива на председателя на партията Корнелия Нинова и Националния предизборен щаб.

Целта беше да се изслуша мнението на структурите за необходимите действия оттук нататък, както във вътрешнопартиен план, така и по отношение поведението на парламентарната група при формиране на правителство.

Бяха обсъдени причините за загубата на изборите.

Всички позиции на над 200 организации са, че председателят на БСП не трябва да подава оставка и че подкрепят водената политика, посочват от пресцентъра на партията и допълват, че единствено Изпълнителното бюро на БСП-Перник е внесло искане за оставка, като това искане не е обсъждано в общинската организация. Същото искане в лично качество, а не като партийна позиция, е поставил и председателят на БСП-Якоруда.

Нинова остава на поста си, Изпълнителното бюро хвърли оставка

Нинова остава на поста си, Изпълнителното бюро хвърли оставка

Тежка загуба но апокалиптичната картина не е вярна

Организациите не смятат, че в момента трябва да се свиква Конгрес.

Относно поведението на партията при предложение от "Има такъв народ" на правителство, както и при евентуално получаване на трети мандат от БСП повечето партийни структури считат, че предсрочни избори сега няма да са полезни за страната и не биха дали възможност за трайно разграждане на модела на управление.

Нинова благодари на структурите в страната труда им по време на кампанията и изрази радост, че няма униние в партията.

Претърпяхме загуба, ще поправим грешките и продължаваме, заяви тя.

БСП освобождава място за политически караконджули

БСП освобождава място за политически караконджули

Станислав Владимиров: След 5 г. начело с Нинова БСП е ретро автомобил с модерно покривало