МВР работи по версия, която не изключва бивши служители от системата да участват в групата, свързана с отвличанията, съобщи БНР.

Това каза министърът на вътрешните работи Михаил Миков след връчването на ключовете на няколко нови автомобила, които днес бяха дарени на Столичната дирекция на вътрешните работи.

На въпрос дали има информация на какво ниво са евентуалните бивши служители от МВР, министър Миков отговори, че дори и да има такава информация, няма да я сподели пред медиите, а ще бъде дадена на съответните органи, работещи по случаите.

Министър Миков не отрече, че в събота срещу неделя е имало операция по предаване на откуп за отвлечения бизнесмен Киро Киров. Според публикации става дума за 620 000 евро платени от сина на Киров.

Миков заяви, че нито отрича, нито потвърждава за провеждането на такава операция и допълни, че когато всичко приключи, тогава ще се говори с конкретни данни.

Той призова всички институции, както и бивши служители на МВР, да спрат с изтичането на информация по случая тъй като това било в ущърб на работата.