"За мен тези протести казват едно - независимо какъв цвят политик си, ти трябва да работиш качествено. Иначе нямаш място в парламента и на тази позиция. Това трябва да е изводът от протеста."

Това коментира актрисата и певица Милица Гладнишка пред БНР. Тя се включи в писмото на над 1000 интелектуалци, с което се иска оставката на правителството.

Вече 1000 са интелектуалците, искащи оставката на Борисов

Вече 1000 са интелектуалците, искащи оставката на Борисов

Те изразяват своята подкрепа към протестите в страната

"Подписах се, защото от много време виждам един маниер на поведение и управление на нашите политици, генерално един модел на управление, в който думата политик означава далавера. Всичко ти е по-евтино, правиш сделки с европейски пари. И най-вече това, което ме дразни и разочарова, е неграмотността в изказа на политиците и неразбирането на сферата, която управляват. Това са министри, които дори не познават собствения си език, камо ли да знаят чужди езици. Купуват се дипломи и цялата тази лъжа страшно много ме изнервя", подчерта тя.

По думите на Гладнишка в момента стартираме от нулата, тъй като държавата е потънала в корупция и свои хора.

"Едно нежелание за качествено вършене на работата, един стремеж за полагане на по-малко усилия, отколкото е нужно да се свари едно яйце дори. Чака ни дълъг път. Който и да дойде на власт, той трябва да знае, че веднага щом кривне, ще му бъде сигнализирано", изтъкна Милица Гладнишка.

123 интелектуалци се обявиха против модела "Борисов-Доган-Пеевски"

123 интелектуалци се обявиха против модела "Борисов-Доган-Пеевски"

Те настояват за оставките на Борисов, Гешев, Караянчева, Рашидов и Кошлуков