Двама министри не дойдоха, за да бъдат изслушани от депутатите в 48-то Народно събрание, затова народните представители решиха да изслушат ЦИК.

Поради неотложни ангажименти служебният външен министър Николай Милков и служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова няма да присъстват на извънредното заседание на Народното събрание. Това обяви председателстващият Народното събрание Росен Желязков от трибуната на Народното събрание.

Милков трябваше да отговаря на въпроси на депутатите във връзка с поредния случай на физическо посегателство над българи и български граждани в Република Северна Македония. Докато Карамфилова трябваше да говори за премахване на 9000 тона незаконни отпадъци в град Плевен. Тяхното изслушване ще се състои на следващото парламентарно заседание.

Десислава Атанасова от ГЕРБ направи процедурно предложение и настоя да се проведе изслушване и то още днес на председателя на ЦИК Камелия Нейкова във връзка с подготовката и провеждането на изборите с хартиени бюлетини. Предложението на председателя на парламентарната група на ГЕРБ/СДС мина със 169 гласа "за" и един глас "против". Така изслушването на шефа на ЦИК ще е точка втора от дневния ред на законодателния орган, след което ще се премине към парламентарен контрол.

2 април - най-подходящата дата за изборите?

2 април - най-подходящата дата за изборите?

Проф. Пламен Киров няма да запомни 48-ото НС с нищо добро