Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и неговият заместник Николай Павлов заминават на работно посещение в Съединените американски щати утре, 5 февруари.

За визитата съобщават с прессъобщение от пресцентъра, като това е обичайна ведомствена информация, която се разпространява. От министерството посочват и програмата на двамата министри - в столицата Вашингтон те ще проведат срещи с представители на Групата на Световната банка, Търговска камара на САЩ, както и с представители на международни корпорации в сферата на автомобилната индустрия, логистиката, високите технологии и производството на системи за съхранение на енергия. Предвижда се да бъдат обсъдени въпроси от общ интерес в областта на икономиката и инвестициите.

Информацията за визитата става актуална обаче на фона на репликите, разменени между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и премиера акад. Николай Денков в последните работни дни от седмицата. Бойко Борисов се възмути от подготвяна визита на правителствено ниво в САЩ малко преди мандата на Николай Денков да изтече и преди да се осъществи ротацията. По думите на Борисов подготвяното е ненужно харчене на пари и то държавни. 

Репликите на Борисов обаче охотно бяха подети от ПП "Възраждане", които изнесоха по атрактивен начин заяждането в пленарна зала. 

Акад. Денков отказа да отговаря на въпроси обаче, тъй като за подготвяни бъдещи събития и то на високо ниво в държавата, това не е практика. Увери обаче, че без основателна причини не би ходил с делегация в САЩ. 

Депутатските въпроси към Денков – за екскурзии до САЩ и колко струват краставиците

Депутатските въпроси към Денков – за екскурзии до САЩ и колко струват краставиците

Дискутирани бяха и темите за "Чаталджагейт" и инициативата "Достъпно за вас"

По подобен начин в пленарна зала беше атакувана и визита на военния министър Тодор Тагарев в САЩ преди две седмици.