Струва ми се, че се натрупват явления, които могат да ме предизвикат да поискам оставката на г-н Кошлуков. Това заяви министърът на културата Велислав Минеков на брифинг по повод прекъсването на редовната програма на БНТ в събота заради изявление на ГЕРБ.

Той посочи, че днес е подписал декларация към БНТ и генералния й директор, както и е настоял за отговор от Съвета за електронни медии.

Минеков обясни, че е получил множество обаждания и питания за "инцидента от събота".

"Как е възможно това явление - брифинг на някаква политическа партия да бъде използван, за да се прекъснат предаванията на три телевизии, които са с най-висока гледаемост в България", заяви той и поясни, че частните телевизии не го засягат като министъра, но случаят с БНТ е друг.

Обвиниха техническо лице за спирането за 5 часа на БНР

Обвиниха техническо лице за спирането за 5 часа на БНР

Това стана ясно след приключилата проверка

Министърът подчерта, че БНР и БНТ са част от системата за национална сигурност и много добре е описано кога може да се получи такова прекъсване - в случай на изключителни обстоятелства, като земетресения, бомбардировки, война - явления, които са заплаха за националната сигурност.

"Този брифинг определяте ли го като нещо по-важно от заплаха за националната сигурност и можем ли да сравним неговата значимост с последиците от земетресение?", запита риторично той и допълни, че право на изявление пред БНТ, след като са го поискали, имат президентът, главният прокурор, патриархът и главният мюфтия.

"Можем ли да кажем, че двамата участници са представлявали партиарха или главния мюфтия във връзка с това прекъсване на предаванията?", запита отново Минеков по повод брифинга на Даниел Митов и Това Биков.

По негови думи тези нарушения започват да стават систематични. В подкрепа на думите си той припомни за спирането на БНР за 5 часа през 2019 г.

СЕМ сезира прокуратурата за спирането на радиото

СЕМ сезира прокуратурата за спирането на радиото

За исканата оставка на директора СЕМ решава другата седмица