Служебното правителство се превръща в предизборен щаб на президента Радев и служи за неговото преизбиране. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов на брифинг в централата на партията, посветена на снощното интервю по БНТ на служебния премиер Стефан Янев, в което той потвърди, че е имало подслушване на опозиционни политици по време на третия кабинет на ГЕРБ.

За Стефан Янев въпросът за смяната на шефовете на ДАНС и ДАР е реторичен

За Стефан Янев въпросът за смяната на шефовете на ДАНС и ДАР е реторичен

Неуспехите на правителството ще се пришият на кампанията на президента

По думите му в политиката се появили два нови жанра - интервю със себе си и интервю със запис. След неудачните интервюта на вътрешния министър Бойко Рашков, в което се опитал да уволнява журналисти в момента служебното правителство се занимава да се опитва по някакъв начин да контролира комуникацията си, за да не изпада в неловки ситуации, каза Митов.

След снощното интервю на служебния премиер ГЕРБ разбрали, че Янев научил от медиите, че били подслушвани политици. Атаката срещу службите очевидно е продиктувана от нещо друго, а не че там има някакви мистериозни подслушвания. Ние искаме да знаем каква е истината и ако е нарушен законът, трябва да понесат отговорност, настоя Даниел Митов.

От ГЕРБ искат ген. Атанасов да извади и доказателства за подслушването на политици

От ГЕРБ искат ген. Атанасов да извади и доказателства за подслушването на политици

Сравняват с Костинбродската афера

ГЕРБ разбрали също от медиите, че службите били изслушани по разкриването на шпионските мрежи в България в полза на Русия. Президентът Румен Радев и вътрешният министър Рашков не могат да простят на службите за разкриването на шпионските мрежи, заяви той.

Даниел Митов нападна ген. Атанас Атанасов, който твърди за подслушвания на политици с думите, че по този начин балансира топка на носа си и по никакъв начин не се притеснява от това. След като служебният вътрешен министър Бойко Рашков реши да уволнява журналисти по медиите и върху него завели критики, той цопнал в калната локва и решили да го извадят от блатото. Инструментът за това изваждане бил Атанас Атанасов, обясни Митов, който бе външен министър във втория кабинет "Борисов" от 2014 до 2017 г.

ДАНС проверява думите на ген. Атанасов за подслушване на политици

ДАНС проверява думите на ген. Атанасов за подслушване на политици

Според него са подслушвани 32-ма политици

Митов си спомня Костинброд и останалите скандали и когато истината излизала наяве никакво прослушвания не е имало. Даниел Митов призова всичко да бъде разсекретено, съдът да извади статистиката на разрешените специални разузнавателни средства и да стане ясно каква е истината.

"Не можем да приемем подобно говорене без каквото и да било доказателство. Имат всички инструменти в ръцете си и могат да го направят. За нас в момента службите са атакувани, защото разкриха руската шпионска мрежа. Това не може да им простят Румен Радев и Бойко Рашков", категоричен бе бившият външен министър.

Той недоумява от какво е било продиктувано смените на шефа на Митниците, на НАП. Етикетът на това правителство е шанс за "Орешарски"-2 и всеки ден това се потвърждава, посочи Митов. Според него вятърът на промяната си е просто вятър.

Таско Ерменков: Служебното правителство е експертно, не е червено

Таско Ерменков: Служебното правителство е експертно, не е червено

Не изключва и той да е бил подслушван

Тома Биков от ГЕРБ допълни, че бившите управляващи станали свидетели на едно мероприятие, организирано от бивши милиционери от 90-те години. Атанас Атанасов има дълга история на конспирацията и сега е решил да помогне на друг социалистически президент да спечели втора мандат, атакува Биков.

Според него една огромна част от "Демократична България" не симпатизира на милиционерщината и конспиративната теория, от която Атанас Атанасов страдал хронично. Тома Биков е убеден, че тази тема ще бъде забравена веднага щом минат предсрочните парламентарни избори.

ГЕРБ са шокирани от твърденията на служебния премиер Стефан Янев, че разбрал за подслушванията на политици от медиите. И Биков смята, че целта на този скандал с подслушването, е да бъдат овладени спецслужбите.

"Господин Рашков се опитва да превземе службите и ги използва за политически цели", категоричен бе Биков.

Това, което ГЕРБ можели да чуят от ген. Атанас Атанасов, е само през Фейсбук и от книгите на Дан Браун. Янев има информация и той трябва да излезе с цялата информация, а не да се занимаваме кой какво е казал, призова Тома Биков. Бойко Рашков, Румен Радев и техният предизборен щаб се опитват да овладеят службите, категоричен е той.

"От 20 години живеем в гномгейт", отсече Биков и допълни, че почтеността сега е в братството на почтените. Той определи като активно мероприятие действията на служебното правителство и на Атанас Атанасов.

"Аз все едно съм в 10-ти клас и имам чувството, че ще се явява на матура", отсече Биков и изреди всички политици като Жан Виденов, Бойко Рашков, Татяна Дончев, които и тогава, и сега са в политиката.

Да го направим Атанасов за шеф на ДАНС, за да се затвори напълно картината, ядоса се Биков.

Ние нямаме достъп до класифицирана информация, не знаем и не би трябвало да знаем кой е подслушван и как и за това призоваваме служебният кабинет да използва инструментите, които има и да разсекрети - дали има подслушвани политици или няма, включи се Даниел Митов.

Той иска да разбере дали някой е звънял в Дубай или Белград. В продължение на години идват избори, приближава политическо разместване и Атанас Атанасов излиза и казва, че някои бил подслушван. Колко пъти ще ни го играят това, запита Митов.

Бившият външен министър похвали служебното правителство за връщане на мерките в подкрепа на хората. Всички политики си остават такива, каквито били от управлението на ГЕРБ - очевидно са добри. Очевидно като им приключиха политическите аргументи, сега ще се нагледаме на ченгеджийски номера, каза още Митов.