Всички кадри, свързани с БСП в участието на служебното правителство заявиха, че това е тяхно решение. Те са експерти в своята област. БСП има високо признати експерти, които могат да участват в правителството. Те са експерти, да, с леви убеждения, каза пред БНТ Таско Ерменков от БСП.

Имаме зам.-министър, но това е експертно правителство, не е червено, повтори той. Относно предстоящите предсрочни избори той обясни, че нормалното поведение на сериозна политическа партия е да се цели в първото място.

Относно коалицията в лявото политическо пространство, която вчера лидерът на БСП обяви, че е заедно с Татяна Дончева "Движение 21", Георги Кадиев "Нормална държава" и Румен Петков от АБВ, той каза, че вратата е отворена.

Виждаме, че няма значими резултати от тези, които се отделят от БСП. Надявам се от широко отворената врата да се възползват всички, които желаят това.

Запитан възможно ли е подкрепата на АБВ да бъде в замяна на подкрепа на Георги Първанов за президентски мандат, той каза, че всяко нещо идва с времето си.

Нинова обяви голям ляв фронт за изборите, но без Мая Манолова и Виденов

Нинова обяви голям ляв фронт за изборите, но без Мая Манолова и Виденов

Включват се АБВ, Татяна Дончева, Георги Кадиев, поканени са и други

Относно замесване на името му в апела на бившия премиер Жан Виденов за опазване на енергетиката на България, Ерменков обясни, че не е знаел, че му звъни Виденов, докато не го е чул по телефона. "Вдигам телефон на всеки, който ми звъни. Обади се да ми каже, че има апел за възстановяване на България - енергийни проекти, които да се възстановят, България да защитава интересите си в областта на енергетиката. Предложи ми да се присъединя към тяхната кандидат-депутатска листа", разказа Ерменков. След като отказал, той видял името си в апела и написал опровержение.

За Стефан Янев въпросът за смяната на шефовете на ДАНС и ДАР е реторичен

За Стефан Янев въпросът за смяната на шефовете на ДАНС и ДАР е реторичен

Неуспехите на правителството ще се пришият на кампанията на президента

Не изключвам да съм бил подслушван, каза Ерменков относно информацията, че 32-ма политици са били подслушвани. Сред тях е и служебният премиер Стефан Янев. Подслушването може би е начин на психическо въздействие на хората. Това е поредно доказателство как се управлява държавата. Ако искаш промяна, но си съсредоточен само върху разграждането, резултатът е видим.

От ГЕРБ искат ген. Атанасов да извади и доказателства за подслушването на политици

От ГЕРБ искат ген. Атанасов да извади и доказателства за подслушването на политици

Сравняват с Костинбродската афера

Крайната цел на управлението е да имаш нормална държава, което минава през разграждането, но след това трябва да градиш. Няма как да се опиташ да направиш нещо, когато онези, които имат реалната полза да го направят, казват - ти не си част от нас. Къде и в кой момент БСП е била на страната на ГЕРБ. Винаги сме били срещу тях, винаги сме правили нашите предложения в полза на хората, обясни Ерменков.