Нека хората да оценяват работата ни. Така част от министрите отговориха на въпроса как оценяват работата си във връзка с изтичането на 800-те дни. Те бяха единодушни обаче, че им предстоят да свършат още много неща до края на мандата.

Шулева Междувременно министрите бяха посрещнати на входа на МС от младежи от ВМРО, които ги почерпиха с локум с късмети. Пожеланията бяха изрази от речта на Симеон от 6 април 2001г. като “несимволични доходи”, “растеж”, “промяна в стандарта” и др.

Долорес Арсенова изтегли “консенсус”, а на Николай Василев се падна “ограничаване на рицензионните режими”. Мехмед Дикме си избра локум без късмет, а Антон Станков отказа да си вземе.

Младежите обясниха, че идеята им е да покажат, че обещанията на премиера са “разтягане на локум”.

Като отличник се представи министърът на околната среда и водите Долорес Арсенова. По думите й всичко, което е залегнало в предизборната платформа в нейния ресор, е било изпълнено и това е било високо оценено от Европейската комисия. Аз съм била в сферата на педагогиката, така че мисля че 6 по шестобалната система е достатъчно, подчерта тя.

Министърът на енергетиката и енергийните ресусрси Милко Ковачев изтъкна, че за него равносметката е добро законодателство и лидерство в региона. Той все пак заяви, че някои неща е можело да бъдат свършени по-добре.

Като най-големия си пропуск министърът на земеделието и горите Мехмед Дикме посочи проблема със уедряването на земята.

Ники Василев Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев заяви, че дори той е изненадан от това колко много неща са свършени и уточни, че остава изключително много работа до края на мандата.

Той разказа, че преди няколко дни случайно е намерил старите си великденски документи и списъка със 101 точки от 2001 г. По думите му дори той е бил изненадан от това, че по-голямата част от тях вече са факт. Николай Василев изброи намаляването на безработицата, повишаването кредитния рейтинг на страната, запазването на валутния борд и увеличаването на валутния резерв, както и ръста на индустрията и износа.

Ако някой ми беше казал преди време, че правителството в условията на една почти рецесия в световен мащаб, и то след събитията от 11 септември, ще свърши толкова много за 2 години, нямаше да повярвам, посочи вицепремиерът Василев.

Станков Министърът на правосъдието Антон Станков посочи, че това, което не е свършено в неговата област, е свързано с факта, че в стратегията за съдебната реформа са предвидени по-големи срокове. Според него все още не е дошло времето за оценки.

По повод назначаването на Бриго Аспарухов за съветник на премиера той коментира, че държи преди всичко на дисциплината и уважава решението на началника си.

По същия въпрос министърът на външните работи Соломон Паси заяви, че за изминалите две години правителството се е справило с много проблеми, така че според него, няма да има проблем, който да остане нерешен и пред следващите две. Той също отказа да оцени работата си до момента, но изтъкна, че е постигнат голям напредък по отношение на членството в ЕС и НАТО.