Младежкото обединение на БСП очаква по време на пленума на партията конструктивен разговор, диалог за бъдещето и да бъде избран временно изпълняващ председател - един от заместниците на Корнелия Нинова, така, както е по устав.

Временният председател на БСП трябва да обединява партията, да работи за това партията да върви в правилната посока, за едно колективно начало всеки един социалист да бъде чут и да се взимат консенсусни решения.

Имаме вярата, че БСП ще поеме по един нов път и ще се отвори една нова страница за цялата партия и лявото в България, каза Габриел Вълков на брифинг пред журналисти преди заседанието на националния съвет на БСП.

БСП търси спасяването си след изборите
Обновена

БСП търси спасяването си след изборите

Извънреден пленум на "Позитано" 20

Зам.-председателят на младежко обединение БСП Мина Кутева добави, че ще бъде раздаден "Пътеводител на социалистическата идея" по време на пленума на социалистите. Документът съдържа основни стъпки, които БСП трябва да предприеме, за да заздрави структурите и позициите сред българските граждани и левите избиратели. Документът съдържа 3 основни части. Първата част е свързана с оттеглянето на досегашния председател на БСП Корнелия Нинова, но и с избора на ново ръководство на партията, което да обединява, а не да разделя партията. Втората част е включването на младите хора в БСП в процеса по вземане на решения и изграждане на политики в партията. Третата част е свързана за цялостната промяна на БСП. Времето на развитие на кадри на младежкото СДС приключи, категорична бе Мина Кутева.

Младежите на БСП осъзнават, че заседанието на пленума на партията е сакрално за бъдещето на "червените". Мина Кутева се надява БСП да излезе от пленума като по-обединена и по-силна партия.

Нинова предложи Георги Свиленски за председател на ПГ на БСП

Нинова предложи Георги Свиленски за председател на ПГ на БСП

Христо Проданов и Иван Ченчев ще бъдат негови заместници