"Милениум клуб България" ще работи за присъствието на повече млади хора в политиката и държавните институции в България. Това съобщава БТА, позовавайки се на информация от сдружението.

"Милениум клуб България" е сдружение на младите българи в чужбина, родени след 1 януари 1981 г.

Клубът проведе първата си годишна среща под надслов "Във вихъра на Европа" и представи част от приоритетите на организацията за 2017-2018 година.

Представителите на сдружението смятат, че младите на възраст до 35 години не са добре представени в българската политика. Те са убедени, че това трябва да се промени.

Направено е вътрешно допитване на организацията и 55 % от членовете на клуба са на мнение, че трябва да бъде създаден политически проект. Идеята е подкрепена от още 20 на сто, но при определени обстоятелства.

Предстоящото българско председателство на ЕС и преговорите за Брекзит са сред останалите приоритети на сдружението.

От клуба възнамеряват да предложат експертна помощ на българските държавни институции, за да може страната ни да бъде представена добре по време на председателството.

Във връзка с преговорите за Брекзит от сдружението ще търсят контакт с неправителствени организации от Централна и Източна Европа. Целта е да се създаде група, която да оставят интересите на живеещите на Острова граждани от тези страни.