"Ние ще продължим да работим и не ни притеснява това което се случи днес. Ние ще имаме кворум. Седим твърди зад г-н Главчев."

Това заяви заместник- председателят на парламента Цвета Караянчева в кулоарите на Народното събрание по повод исканата оставка на Димитър Главчев и обявеното от БСП напускане на пленарна зала.

Караянчева беше категорична, че парламентът работи въпреки тях и скандалите, които предизвикват.

По думите й вчера скандалът е провокиран от БСП, за да не може да се види добрият доклад от Европа, да не може да се говори за добавките, които се дават на пенсионерите, и доброто, което се прави в държавата.

Караянчева заяви, че очакват още такива реакции от страна на БСП.

Тя попита как ще обяснят изказването на техния депутат Иво Христов за дебилите, когато обикалят градовете.

Караянчева уточни, че вчера на председателски съвет е решено, ако БСП внесе жалба да бъде отменено наказанието на Нинова.

 

По думите на Караянчева БСП и ДПС са били винаги заедно и днес са го доказали с внасянето на подписите за оставката на Главчев.

Тепърва предстои да видим реализацията на решението на БСП, коментира от своя страна и патриотът Явор Нотев. Ситуацията с наказанията на червените била стандартен случай, според него. Иначе поведението на левицата не било основателно.

Продължаваме работа, обясни Нотев. Патриотите не подкрепят искането за оставка на Димитър Главчев.

Оценката на Явор Нотев е, че не е комфортно да се работи в такава обстановка. Депутатът не иска законодателния орган да се превръща в заложник на ситуацията.