Петър Москов и Тунчер Кърджалиев „премериха документи” на парламентарната трибуна.

В хода на дебатите в Народното събрание по казуса с вноса на ваксините „Пентаксим” и „Еувакс” ДПС депутатът и здравният министър влязоха във вербално противоборство.

Законният внос, сертификатът за качество, данните за неопасност от живак – всичко това е лъжа, обяви от трибуната Кърджалиев. Парламентарният правилник не успя да удържи Москов на мястото му до края  на депутатското изказване и той слезе до депутата, за да му покаже от близо френския сертификат за „Пентаксим”.

ДПС кадърът обаче също отговори с размахване на хартиени листа. Докато двамата политици мериха достоверността на документите си, парламентарната шефка Цецка Цачева се опита да върне реда в залата и министъра на мястото му.

Във вашия свят има мечти, илюзии, но не и истина, продължи да вика от трибуната Кърджалиев към Москов. Ние мислим за вас като за бивш министър на здравеопазването, закани се депутатът.

Припомняме, че ДПС и БСП се договориха да подготвят първия вот на недоверие към кабинета, който атакува именно полотиката на управление в сектор „здравеопазване”.