Нито съм мислил, нито мисля, че има основание за това да стана служебен министър. Това каза министърът на здравеопазването в оставка д-р Петър Москов в коментар на променилата се политическа ситуация и опитът на ПФ да състави правителство, ако получи евентуално третият мандат от президента Росен Плевнелиев.

"Всяко едно усилие, за да може пред държавата да има обозрим хоризонт, стабилност и този парламент да може да продължи да работи, трябва да бъде извършено", заяви Москов. По думите му и вчера било видно, че няма мнозинство, което да направи това нещо.

Шансовете ни за правителство намаляват, реалист Симеонов

Шансовете ни за правителство намаляват, реалист Симеонов

Патриотите не били наивници

"Истинските и същностни въпроси са - има ли мнозинство, каква програма ще изпълнява това мнозинство и в какъв времеви хоризонт. Това са въпросите, на които трябва да има отговор, аз не виждам възможността този парламент да излъчи този отговор", категоричен бе Москов.

На въпрос дали от Реформаторския блок са мислили да поискат мандат Москов заяви, че РБ не се е събирал. Има планирано такова събитие за петък, не мисля, че РБ има както електоралната тежест, така и организационното състояние да може да търси мандат и мнозинство, каза Москов.

На въпрос за решението на ПГ на ГЕРБ да се върви към предсрочни избори, отказвайки подкрепа за ПФ, Москов заяви, че това е решение на ГЕРБ.