Emaxpress, архив
Правителството е възложило на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов да осигури 60 000 лв. от бюджета на МОМН, за да се насърчи активното гражданско поведение на учениците от Пловдив, които организираха кампания за събиране на средства за лечението на двама свои съграждани.

Решението е взето на оперативното заседание на кабинета по предложение на премиера Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на МС.

На 5 април Борисов участва в една от инициативите на кампанията - благотворителен бал и направи лично дарение в подкрепа на каузата.

В акциите, организирани от пловдивските ученици, са събрани 64 000 лв., но сумата все още не е достатъчна за лечението на двамата младежи.

Решението на правителството за отпускането на допълнително нужните средства е израз на съпричастност към проявената солидарност и състрадание от страна на младите хора към техните връстници и има за цел да се насърчи изграждането у децата на качества като доблест, човечност и активно гражданско отношение.