Министерският съвет прие Постановлението за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2019 г. Това е направено в определения в Закона за публичните финанси едномесечен срок след обнародването на годишния закон за държавния бюджет.

С него се определят конкретни задължения и отговорности на разпоредителите при изпълнението на съответните им бюджети. Конкретизират се и показателите по отделните бюджетни програми на разпоредителите, които прилагат програмен формат в рамките на утвърдените с годишния закон за държавния бюджет разходи по области на политики и бюджетни програми.

Горанов: Бюджет 2019 може да се изпълни само от кабинета "Борисов-3"

Горанов: Бюджет 2019 може да се изпълни само от кабинета "Борисов-3"

Има политически капацитет да запазим управляващото мнозинство, убеден той

Процедурите за отпускане и изразходване на планираните средства в Закона за държавния бюджет за 2019 г., които се регламентират в постановлението, подпомагат създаването на добра организация и осигуряването на условия за прозрачност на изпълнението на държавния бюджет. Постановлението за изпълнението на държавния бюджет съдейства за ефективното разпределение и управление на държавните финансови ресурси, както и за запазването на устойчивостта при изпълнението на държавните функции и осъществяването на основните дейности, които се финансират от държавния бюджет.

Президентът атакува Бюджет 2019 пред Конституционния съд
Обновена

Президентът атакува Бюджет 2019 пред Конституционния съд

Публикувал е приетия от НС Бюджет, за да не спре дейността на институциите