Лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ почете жертвите на Възродителния процес, информират от пресцентъра на ДПС. Той присъства на възпоменателния митинг в гоцеделчевското село Корница. На него бе почетена паметта на убитите по време на асимилаторската политика от комунистическия режим през март 1973 г. "Пред нашите герои на демокрацията заявяваме, че ще продължим делото им, ще отстояваме и защитаваме свободата в нашата Родина България", заяви Карадайъ.

В митинга взеха участие още зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Халил Летифов, народните представители Елхан Кълков, Хайри Садъков, Небие Кабак, Байрам Байрам и Павлин Кръстев, както и други членове и симпатизанти на партията.

Ние ще отстояваме и ще защитаваме върховенството на закона в България. Ние ще останем гаранти на демокрацията, гаранти на правата и свободите, на стабилността и сигурността в страната, гаранти на целостта на нашата Родина България, категоричен бе лидерът на ДПС.

Всяка година се събираме тук, на този площад, за да почетем жертвите на онези грозни събития, да почетем героите на демокрацията в България. И така ще бъде. Не се събираме за реваншизъм или мъст. Събираме се, за да не се забравят онези грозни събития, добави Мустафа Карадайъ.

Да ни вземат името означава да ни вземат душата. Затова трябва да помним тази история, но не за реваншизъм, каза още Карадайъ. И припомни: "Така го направихме. През 1985 година се създаде и нелегалната организация за борба без оръжие с ръководител д-р Ахмед Доган. Бяха разкрити, влязоха в затворите, но не спряха битката от затворите, за да стигнем организираните мирни протести през май 1989 г. в Североизточна България, които ускориха падането на тоталитарния режим, за да дойде демокрацията в България. За да дойде свободата в България. Тогав ние се обединихме. Западните с Източните Родопи, Родопите като цяло с Делиормана. И ние се обединихме в България. И това обединение се нарича Движение за права и свободи.".

Така вече 32 години правим политика в България, основана на философията на заедността, заяви лидерът на ДПС.

"Вместо да търсим омекотяването на кризите, виждаме една власт, която разделя, която сочи с пръст и ползва незаконни методи и инструменти за разделение и противопоставяне. Видяхме го миналата година и по време на изборите", заяви лидерът на ДПС.

Карадайъ: Три пъти имаше избори и три пъти - репресии

Карадайъ: Три пъти имаше избори и три пъти - репресии

Според лидера на ДПС първите репресии били от ГЕРБ, а следващите - от Рашков