Министерство на вътрешните работи, Столична община и НДК са готови с мерките по сигурността за приемане и провеждане на европредседателството.

Мерките за сигурност ще преминават под мотото на гъвкавостта, коментира Антон Златанов, зам.-шеф на СДВР.

Столичната дирекция на полицията е готова за шестте месеца, в които страната ни ще ръководи ЕС. Това е подготвено от работещ от няколко месеца оперативен щаб.

Мерките за сигурност минимално ще затрудняват трафика и гражданите. Органите на реда утре ще трябва да се справят освен с посрещането и сигурността на делегациите от ЕС, но и със заявени и предвидени девет протеста.

Гражданите ще виждат видимите мерки. Успоредно с тях се предприемат и скрити мерки за сигурност, стана ясно още от думите на Златанов. Мерките за сигурност около НДК ще са валидни до края на юни и ще се променят гъвкаво, увери той.

СДВР призовава гражданите като видят съмнителен пакет да сигнализират органите на реда.

Зам.-кметът по транспорта на Столична община Евгени Крусев пък призова да се ползва повече градски транспорт. Ще има забрани за паркиране в зоните за сигурност.
Градският транспорт ще бъде реорганизиран, за да няма задръствания. Утре ограничения ще има в зоните на протестите, стана ясно от думите на Крусев. Ситуацията е динамична, анализира той.

Ограниченията в центъра на София за Председателството

Ограниченията в центъра на София за Председателството

Столичани препълниха метростанциите

В НДК ще продължат да се провеждат концерти и изложби, стана ясно от думите на Лъчезар Милушев, отговарящ за сигурността на НДК. Той предупреждава, че гражданите ще минават през скенери за проверка от съображения за сигурност и затова да предвидят повече време, когато посещават културни мероприятия.

МВР-синдикатът "посреща" евроделегациите с протести

МВР-синдикатът "посреща" евроделегациите с протести

СФСМВР продължава своята кампания с билбордове

Утре протестират еколозите, привърженици на втория лифт на Банско, полицаите. Протестът в подкрепа на Истанбулската конвенция е единственият дневен протест. Всички останали осем граждански инициативи са след 17.00 часа.