Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) продължава да протестира. Първата серия протестни действия е планувана за 11 януари. Планувано е две групи от членовете на Синдиката да протестират и отправят послания към делегациите, пристигащи за официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Полицаите не се отказват от протестите

Полицаите не се отказват от протестите

Радев остава равнодушен: Имат право да протестират

Исканията им са за увеличение от 15% на основните възнаграждения на работещите в МВР, обвързване на заплатите със социалноизмерим показател и нов Закон за МВР.

СФСМВР планира две групи от членове да протестират и отправят послания към делегациите, пристигащи за официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Полицаи протестират на 5 гранични пункта

Полицаи протестират на 5 гранични пункта

Граничарите искат увеличение на заплатите и изцяло нов закон за МВР

Служителите на МВР първо ще "посрещат" делегациите на новооткритото кръстовище на бул. "Брюксел" и бул. "Цариградско шосе" и на кръстовището на Орлов мост. Това ще стане между 16:30-17:00 часа. След това протестните действия ще продължат в 18:15 часа в района на Народния театър "Иван Вазов". Втора дата за тазгодишните протести е 25 януари. Тогава членовете на СФСМВР ще протестират от 11 часа в района на НДК, когато ще се поведе и срещата на министрите на вътрешните работи от ЕС в България.

Успоредно с това, СФСМВР продължава своята кампания с билбордове, съдържащи послания към пристигащите делегации.

Снимка 332978

Източник: СФСМВР

Припомняме, в края на миналата година МВР и синдикатите подписаха колективен трудов договор на церемония в сградата на силовото ведомство. 

Тогава силовият министър изтъкна, че МВР се опитва да удовлетвори всички техни справедливи искания. Ние работехме добре със синдикатите, отчете министърът. Започнахме с фалстарт, призна Валентин Радев.