Нова пътна връзка ще свързва Терминал 2 на софийското летище и бул. "Брюксел". Символичното пускане на движението направиха министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Пътната връзка за летище София с обхват от бул. "Брюксел" до ул. "Мими Балканска" е на обща стойност 13,7 млн. лв., а финансирането е осигурено от бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Удължават ремонта по столичния бул. "Брюксел"

Удължават ремонта по столичния бул. "Брюксел"

Заради ремонта на пътния възел до Терминал 2

Министър Московски обясни, че това е един проект, който е започнал през 2004 г. "Заварен от нас в състояние, което не позволяваше по никакъв начин да бъде продължен. С много големи усилия, съвместно със Столична община намерихме вариант, разбира се доста години след това, трябваше първоначално да консервираме обекта. Всички си спомняте как стърчаха само едни винкели от бетонови основи", коментира Московски.

Оценката на транспортния министър е, че това е пътна естакада с висока сложност на изпълнението. "Една такава директна пряка пътна връзка, заедно с връзката, която успяхме да направим със Столичното метро със сигурност до голяма степен облекчават пътникопотока и гражданите, пътуващи към летището", коментира Московски.

Променят движението в центъра на София заради европредседателството

Променят движението в центъра на София заради европредседателството

От 10 до 12 януари

"Успяваме символично за председателството да бъде пусната тази естакада. Пожелаваме успех на председателството", каза още транспортния министър.

От своя страна столичният кмет изтъкна, че това е много важен обект за София, който облекчава движението в района.
"Тази директна връзка от центъра на София към летището спестява на квартал "Дружба" и на бизнес зоната, която се развива особено усилено през последните години, много тежко движение, спестява, разбира се и допълнителни емисии", посочи Фандъкова.

Столичният кмет призова шофьорите да бъдат внимателни и да се съобразяват с правилата за движение.

От тук насетне пътната връзка ще се поддържа от Столична община. Визията на новия пътен участък е съобразена с визията на бул. "Брюксел".