МВР и синдикатите подписаха колективен трудов договор на церемония в сградата на силовото ведомство. Министър Валентин Радев се пошегува, че броят на синдикалните организации в системата се е увеличил.

Досега има напасване със синдикатите, по думите му. МВР се опитва да удовлетвори всички техни справедливи искания. Ние работехме добре със синдикатите, отчете министърът. Започнахме с фалстарт, призна Радев. Той направи и лапсус, бъркайки МВР с МО, където беше зам.-министър. Все по-рядко ми се случва, отчете министърът.

Полицаите не се отказват от протестите

Полицаите не се отказват от протестите

Радев остава равнодушен: Имат право да протестират

Амбицията му сега като министър била в МВР да се работи спокойно. Всичко, което сме могли да направим, сме направили, отчете Валентин Радев. Той е доволен, че са се намерили пари за 13-та заплата за полицаите от 480 лева, както и за ръст на възнагражденията им.

Силовият министър е негодува, че непрекъснато нападат полицаи. Рискът, при който работят полицаите, трябва да бъде подходящо възнаграден.

Валентин Радев се надява да продължи ръстът в рейтинга на МВР и да догони нивата от времето на Цветан Цветанов, когато доверието в полицията е било 50%.

Синдикати и ръководство на МВР сядат на масата за преговори

Синдикати и ръководство на МВР сядат на масата за преговори

Подписват Колективния трудов договор

Предстои извънредно заседание на съвета за социално партньорство, което ще е последно за годината и ще се разпределят 55 милиона лева допълнително за МВР. Служителите са доволни от днешното подписване и от коледния бонус. Синдикатите са категорични, че са били справедливи в исканията си към ръководството на силовото ведомство. Валентин Попов от СФСМВР изрази надежда, че ще има съгласие и за правата на полицаите на терен.

Вътрешният министър очаква истината от МВР-синдикатите

Вътрешният министър очаква истината от МВР-синдикатите

Синдикатите в МВР искат заседание на съвета за социално партньорство