Битката с битовата престъпност и с войната по пътищата са приоритетите на МВР. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев след като приключи първата си опознавателна среща със синдикатите в МВР.

След заседанието стана ясно, че са се договорили за външен анализ на работата на ведомството, така че да се оптимизира работата на МВР. Радев разчита на диалогичност в работата между синдикалните организации и ръководството. Целта е МВР да бъде силно, по думите на Радев.

Вътрешният министър е готов да брани интересите на служителите пред финансовия министър. В замяна очаква истината от тях. Валентин Радев е изумен, че полицаите съдят отделни структури във ведомството.

Той очаква оптимизация на отделните структури r анализ на дублиращи се функции в министерството. Това е подобрение на работата, увери Радев.

Синдикатите са поискали по-добри условия на труд, за да отговорят на очакванията на общественото. Очакват и повишаване на доходите на служителите в МВР. Синдикатите искат бързо свикване на съвета за социално партньорство, за да се обсъдят тези теми.