Промените в закона за извънредното положение във връзка с предстоящите избори са противоконституционни, според АБВ.

От партията ще искат среща с президента, за да му покажат противоречията, както ще искат среща и с депутати.

Не бива да допускаме от сега обявяването на предстоящите избори за противоконституционни, настоява Румен Петков. Правният капацитет на това Народно събрание съответства на правния капацитет в село Бусманци, посочи той и сподели, че дори и "Дани Кирилов започва да ни липсва като председател на правна комисия". Този въпрос трябва да бъде решен час по-скоро, настоя още лидерът на АБВ.

Конституционният съд трябва да бъде сезиран незабавно, смята Петков. Нихилизъм е да се възлага ЦИК да прави здравен протокол, според него. Той заподозря, че явно това се прави, защото здравният министър "бил зает да си боядисва косата и веждите", а и имаме за здравен инспектор "шут от детски комедиен сериал".

Премиерът Борисов се държи като човек с двойно гражданство, смята още лидерът на АБВ. Партията ще пита дали той има паспорт от Сомалия, Оман и Израел. По Конституция премиерът няма право да е с двойно гражданство. На въпрос защо точно тези три държави ще питат отец Дионисий отговори: "Яви ми се."

Протестът възобнови своята енергия, доволен е още лидерът на АБВ. Той попита къде е сметката на протестиращите. За него е грозно да се яха протестът за политически цели.

АБВ иска евродепутатът Ангел Джамбазки да се окаже от имунитета си заради хвърлянето на пиратки и вода по протестиращи пред централата на ВМРО. Хора от партията вече са дали показания пред прокуратурата. Учудващо бавно се задвижили действията на прокуратурата срещу Джамбазки. Това обяви Петър Недевски като посочи, че все пак държавното обвинение се задейства.

Силно се надявам да се стигне до съд, посочи той.

Джамбазки: С бомбичките и пожарния маркуч охраняваме исторически паметник

Джамбазки: С бомбичките и пожарния маркуч охраняваме исторически паметник

Отговорихме абсолютно адекватно

Отец Дионисий отбеляза, че за все повече за протестиращите оставката на Иван Гешев е наложителна. Според отеца главният прокурор проявявал особено отношение към коалиционния партньор на ГЕРБ - ВМРО. Следствие на атаката на Джамбазки жена и дете са пострадали. Ние настояваме прокуратурата да даде час по-скоро допълнителен ход на нещата, настоява отец Дионисий, според когото снемането на сведения не е достатъчно. Отецът иска оставката на Джамбазки. Лидерът на АБВ Румен Петков смята, че случаят е скандален за цяла Европа, а е и позор за България.

Той оставка няма да подаде, смята Петков, въпреки че по мнението му, евродепутатът извращавал понятието за българщина и целял единствено да се обогати.

На ВМРО всякакво по размер престъпление им е позволено, категоричен е лидерът на АБВ. Очевидно е, че Джамбазки няма достойнство и мъжка чест, смята още Румен Петков. Това не е нашата държава, възмутен е той.

Протестиращи сезират прокуратурата за агресия от евродепутата Ангел Джамбазки
Обновена

Протестиращи сезират прокуратурата за агресия от евродепутата Ангел Джамбазки

Полицаите не арестували нападателите