"На "Позитано" 20 (на тази столична улица е централата на БСП - б.р.) се говори нормално и не бива да правим от една случайна случка някакви генерални изводи". Така заместник-председателят на ПГ "БСП за България" Христо Проданов отговори на въпрос в сутрешния блок на БНТ дали партията е достатъчно консолидирана за предсрочни парламентарни избори.

БСП винаги са готови за предсрочни избори или каквито и да било избори, като хората не трябва да се тревожат за нашата подготовка, успокои Проданов и допълни: Предизборната кампания за нас е тактическо състезание за идеи, така че няма никакъв проблем да бъдат съвместено. 

Миков убеден: Тръмп или Путин да са начело на БСП, без екип няма да се справят

Миков убеден: Тръмп или Путин да са начело на БСП, без екип няма да се справят

За Миков без Нинова и Борисов няма да настъпи потоп

На митинг-протеста "Бузлуджа 2020" Нинова задала въпроса разделена ли е БСП, а отговорът бил - не. Всички хора, които били на площада, уверили, че партията не е разделена. Имаме готовност с програмата си за едни предсрочни парламентарни избори. Борбата с неравенствата, правовата държава, мафията вън от управлението и увеличаване доходите на хората са едни от приоритети пред социалистите.

Според него влизането на България в еврозоната не е лошо, но нямало да доведе до нищо. Мафията е проникнала навсякъде, включително и в прокуратурата - затова от БСП искат оставката на главния прокурор Иван Гешев. Двойните аршини, които използва прокуратурата, е основният мотив за исканата оставка, повтори Проданов, но не каза кое действие на обвинител номер едно червените одобряват и кое не.

Проданов не може да коментира дали има намеса от страна на Васил Божков, но не бива всичките тези хора, които са на протеста, да бъдат обвързвани с тъмните сили. "Мафията вън от управлението на държавата", настоя Христо Проданов.

Използвайки празника на партията от БСП решили да заявят категоричната си позиция на митинг-протеста на жълтите павета. Поради тази причина бил организиран протестът преди обед, за да не се засичат с другия протест.

Проданов не подкрепя такъв подход на протестите и действия срещу освиркване и ограждането на хора, независимо от коя партия са те.