За разлика от предишния министър-председател, който даваше парите на общините на калпак или на любими негови кметове, се стигна до широко покритие на проектите на общините у нас. Това обяви премиерът в оставка Кирил Петков на брифинг в Министерски съвет.

Над 222 общини ще получат финансиране от 418 млн. лв. за техните проекти. Проектите покриват население от над 5.9 млн. души на България. Ние успяхме да стигнем до заключението, че средствата ще бъдат дадени на общините и всички кметове ще могат да извършат така важните за тях проекти.

По думите му принципът, по който ще се разпределят парите е абсолютно обективен, с ясни коефициенти към населението, с ясни прагове на проект, с ясни изисквания към проект.

Петков е радостен, че на последното заседание на МС е успял да стигне до консенсусно решение за проектите на общините и в следващите часове МРРБ ще финализира крайните проекти.

Регионалният министър в оставка Гроздан Караджов уточни, че до края на деня ще бъде обявен окончателния списък, по който представители на общините ще могат от понеделник да идват в МРРБ да сключват договори.

Петков обяви 7 приоритета на прощаване

Петков обяви 7 приоритета на прощаване

Това стана на последното заседание на Министерски съвет