"Абсолютно недопустимо. Нито един човек не може да бъде заплашван заради това, че има различни политически убеждения." Toва заяви пред журналисти в парламента депутатът от парламентарната група на ПП/ДБ и бивш правосъден министър Надежда Йорданова относно отправените заплахи по социалните мрежи за живота на военния министър Тодор Тагарев.

Тя посочи, че заплахите към военния министър прекрачват границите на допустимото демократично поведение.

По думите ѝ всеки политически дебат и всички мнения, колкото да са остри и противоречиви, трябва да бъдат обсъждани на полето на политическия дебат. Недопустими са каквито и да било заплахи спрямо живота и здравето на всеки един човек, било то и министър, каза Йорданова.

Тя призова компетентните органи да действат бързо и ефективно, въпреки че първите сигнали за ефективни действия са налице. Доколкото са изнесени данни действително тази остра реакция и заплахата е свързана с дейността на министъра. Политическият спор трябва да се води с аргументи, а не със заплахи спрямо живота и здравето, на когото и да било, настоя Йорданова.

Според нея всяко едно виждане относно обществено-политическия живот, включително и предоставянето на военна помощ, е политическо по своя характер. Всякакви други факти и обстоятелства с изявата на конкретно политическо лице, дали е свързано с други групи хора, трябва да установи досъдебното производство, допълни Надежда Йорданова.

Тагарев отново: Военни в Украйна няма да пращаме

Тагарев отново: Военни в Украйна няма да пращаме

ЕС ще ни компенсира за помощта