Премиерът Борисов се молил да не се оповестява информацията за заплахите срещу него.

Съжалявам, че така се получи, като слушах и гледах ми беше криво и болно, защото на никого не пожелавам да му показват материали, с които му подготвят това, заяви Борисов.

Гонен из кулоарите на парламента, Борисов бе препитан от медиите по всички акценти от деня, като относно изказването на бившата шефка на СГС Владимира Янева, че е купил къща на своя любовница в Испания за 1.5 млн. евро, препоръча:

Ако я намерят, да я вземат, подарявам им я”. Тук обаче не се разбра дали става въпрос за къщата, или за любовницата.

За спрените поръчки той заяви: „Инспекторатите работят.” По думите му това, че е спрял поръчки, спечелени от фирми, за които медиите твърдят, че са близки до Валентин Златев и Делян Пеевски, не означавало, че посочва с пръст двамата бизнесмени.

За пореден път през последните дни премиерът се похвали, че спрял поръчки за 1.7 млрд. лв. и спрял контрабанда за 3 млрд. лв. и това нямало нищо лошо, „даже било добре”.

В безизходица съм, призна Борисов по повод гръцката блокада

В безизходица съм, призна Борисов по повод гръцката блокада

Това е безобразие, което няма обяснение

Среща с вицепремиера и образователен министър Меглена Кунева го забави да дойде навреме в Народното събрание и това размести реда на парламентарния контрол.

Двамата са обсъждали антикорпуционния закон, който цели създаването на Бюро, което да бори корупцията по висшите ешалони на властта. Ще предложим нещо много действено, обеща министър-председателят.

Той обеща и пари да се построи и цялата ограда по границата с Турция, след като през седмицата се заговори, че оградата няма да бъде довършена.

Относно слуховете, че военния министър Николай Ненчев ще се прости с поста си, Борисов отговори: „Аз не съм чул такива слухове, когато чуя слухове, действам.

По повод друг министър – Москов, от думите на премиера стана ясно, че той вярва на здравния министър и нямал съмнения, че действията му с в полза на държавата и пациентите. Убеден съм, че в най-скоро време мерките, които е предприел, съгласувал, ще доведат до намаляване на цените на лекарствата, категоричен би министър-председателят.

След обстойните коментари пред медиите, премиерът влезе в парламентарното кафе, предвождан от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов и си направи снимки със симпатизанти.