Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е убеден, че и по време на обсъжданията на евентуалния вот на недоверие, ако се засегнат секторни политики като санирането, ще докаже колко безпочвени са твърденията на опозицията. Нанков коментира темата по време на участието си в годишното информационно събитие на ОП "Региони в растеж" 2014-2020. Тази година за събитието бе избрана залата на Регионалния исторически музей в София, чиято сграда е реновирана по линия на оперативната програма.

Главчев е категоричен, че вотът на недоверие ще се отхвърли

Главчев е категоричен, че вотът на недоверие ще се отхвърли

Наистина в началото казаха корупция, която тема малко не приляга на БСП, коментира председателят на НС

Нанков обясни, че доколкото е чул, социалистът Жельо Бойчев е коментирал за корупция по отношение на санирането и инфраструктурните проекти. "Да видим какви са им аргументите за санирането. Те многократно са ги изразявали, но към момента са изключително безпочвени. Предполагам, че и на вота ще се докаже колко са безпочвени", посочи Нанков. По думите му е установен контрол в програмата за саниране, който гарантира, че некачествените ремонти са за сметка на строителите.

За БСП вотът на недоверие е тест за всички определящи се като опозиция

За БСП вотът на недоверие е тест за всички определящи се като опозиция

Воля и ДПС, във важни гласувания, подкрепиха управляващото мнозинство

"Подобрихме контрола на програмата. Убеден съм, че и на вота, ако се засегнат подобни политики секторни в нашия ресор, ще докажем колко са безпочвени твърденията на опозицията. Ако в този ресор и в тази политика бъдат насочени усилията да политиканстват - добре дошли", коментира министър Нанков.

Относно критиките на опозицията към правителството на Борисов във външнополитически план, Нанков отбеляза, че за 30 дена е направен пътят до Струмица. "В момента го маркираме, ще го открият съвместно двамата премиери най-вероятно", обясни Нанков.

Борисов обвини БСП, ДПС и "Воля" в национална безотговорност заради вота на недоверие

Борисов обвини БСП, ДПС и "Воля" в национална безотговорност заради вота на недоверие

"Защо избират такъв момент?"

"За геополитика и за външна политика, не че ми е тема да коментирам, но помните по време на Орешарски - Виетнам, ресторанти. Виждате какви успехи на международно, не само на Балканско ниво жъне нашата външна политика. Договорът с Македония и признаването на малцинството в Албания, да не изброявам всички теми. Няма седмица без министър в Брюксел", напомни министър Нанков.